zondag 22 oktober 2017

Het sprookje van de prinses en de cardigan

Er was eens een lief, klein prinsesje. Haar naam was Lily. Lily woonde in een klein kikkerlandje. In dat landje waar Lily prinses was, zwaaide haar moeder, de koningin, de scepter. De koningin had haar onderdanen mooi onder de duim, echter was er iets waar ze geen controle over had: moeder natuur.

Hoewel de koningin niet op kon tegen de toorn van moeder natuur, wist ze er wel steeds wat op te vinden.. Zo ook op die ene oktoberdag, toen moeder natuur besliste dat de herfst in alle hevigheid mocht toeslaan.

De koningin reageerde meteen. Ze grabbelde haar lintmeter van haar werktafel, zette prinses Lily op een stoel, en nam snel haar maten. Gewapend met de pas verworven afmetingen ging ze aan de slag. Ze haalde er het gloednieuwe patroon bij van Bella Sunshine Designs, Uit de stapel stofjes van Driessenstoffen diepte ze een lap warme jersey squares. Na nog geen uurtje knippen, plakken, nog meer knippen en getik van de naaimachine en overlock, had de koningin een tegenoffensief klaar: De Apple Cardigan. Ze haalde prinses Lily erbij, hulde haar in de cardigan en stuurde haar naar buiten. Moeder natuur boog haar hoofd en liet de zon heel even stralen.





De koningin stelde tevreden vast dat het patroon perfect op maat was va kleine Lily, en besloot meteen om het toe te voegen tot de koninklijke bibliotheek.
Om voorbereid te zijn op het moment dat de cardigan zou moeten gewassen worden, naaide de koningin meteen een 2de exemplaar.



Prinses Lily was in haar nopjes met al dat moois. Voor haar mocht de herfst gerust nog even duren. Zolang haar moeder, de koningin, maar apple cardigans bleef maken.
Al had ze nog één verzoek: ze wou niet eenzaam en alleen buiten spelen terwijl de koningin apple cardigans bleef maken voor prinses Lily. Ze wou toch ook eens met haar moeder, de koningin, buiten kunnen spelen. Ze zag dat haar moeder nog een ferm stuk stof over had van de jersey squares. Tussen de recentste patronen ging ze hoopvol op zoek. En ja hoor, daar was ie, de damesversie van de Apple Cardigan. Ze plaatste de stof en het patroon strategisch naast de werktafel van haar moeder, de koningin.
Niet veel later weergalmde het getik van de naaimachine door het paleis. Prinses Lily nam een appel uit de fruitmand en ging buiten wachten, hopend dat haar moeder zich straks ook naar buiten zou begeven.
Niet veel later werden haar gebeden verhoord:







De prinses was door het dolle heen. Eindelijk kon ze buiten met haar moeder, de koningin, spelen. En moeder natuur, die zag dat het goed was.
Ze leefden nog lang, goed gekleed, en gelukkig.

Wil je jouw prinses ook verblijden met een Apple Cardigan? Deze is hier te verkrijgen, nog tot 24 oktober in promotie: https://bellasunshinedesigns.com/product/apple-cardigan-girls/?affiliates=iekeltje

Heeft de koningin in jou ook behoefte aan een lekker warme Apple Cardigan? Kijk dan even hier: https://bellasunshinedesigns.com/product/apple-cardigan-ladies/?affiliates=iekeltje

Bella Sunshine Designs website: https://bellasunshinedesigns.com/?affiliates=iekeltje

Bella Sunshine Designs FB groep: https://www.facebook.com/groups/BellaSunshinePDFLove/

Stof te verkrijgen bij Driessens stoffen: http://www.driessenstoffen.nl/

(aff. links in deze post)






1 opmerking: